Dikkie Dik nieuwe stijl

Vanaf 2 december starten we met dagopvang

Vanaf januari 2020 hebben alle doelgroepkinderen recht op 16 uur peuterspeelzaal. Nu is de verdeling van 16 uur over 5 dagen.Wij willen deze uren flexibel aanbieden zodat u ook kunt kiezen om de uren aaneengesloten per dag af te nemen. U kunt zelf de keuze voor de dagen maken.Dit betekent dat we uw kind bv. 2 dagen van 8.30 uur tot 15.00 uur dagopvang kunnen aanbieden, en de woensdagochtend van 8.20 uur tot 12.20 uur. (totaal 16 uur waarvan 8 uur gratis is)Deze tijden sluiten helemaal aan op de tijden van de C.B.S. Beatrixbasisschool.De peuters eten dan gezamenlijk met de leidsters hun meegebrachte boterham.Dit is een goede voorbereiding op het continurooster van de basisschool.Deze optie is voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Voor kinderen die ’s middags nog slapen is er een rustmogelijkheid.Voor de niet doelgroepkinderen bieden wij deze mogelijkheden ook aan onder dezelfde voorwaarden van de kinderopvangtoeslag.Peuters van 2 tot 2,5 jaar mogen starten met 2 dagdelen.De mogelijkheid om niets te veranderen is er natuurlijk ook.

Zo ziet een ochtend er uit:

Vanaf 8.20 uur worden de kinderen gebracht en is er een spelinloop. Ouders mogen even meespelen met de kinderen. Ieder kind heeft zijn/haar eigen stoeltje met een plaatje erop. Wij beginnen om 8.35  uur in de kring, met de dagplanning. Als het weer het toelaat gaan wij elke dag naar buiten met de kinderen. Onze speelplaats is veilig afgesloten en voorzien van een mooie glijbaan, een schone afgedekte zandbak en heel veel verschillend buitenspeelgoed. Er is voor ieder kind iets leuks te vinden. Tussen 10.15 en 10.45 gaan wij in de kring om gezellig met elkaar fruit te eten. De fruitschaal is gevuld met heel veel seizoensfruit. Daarna mogen de kinderen vertellen wat zij hebben gedaan en meegemaakt. We zingen liedjes, lezen voor en werken met het Puk programma. Van 10.45 tot 11.30 gaan we een activiteit doen, werken met het thema, doen ontwikkelingsspelletjes, en nog veel meer! Daarna gaan wij weer in de kring om een kaakje te eten en melk te drinken en de ochtend af te sluiten.

Als uw kind jarig is maken we er natuurlijk een leuk feestje van. Uw kind mag trakteren en als u dat leuk vindt mag u daarbij aanwezig zijn. Traktaties graag in overleg met de leidsters. Snoep eten wij niet op school!

Wij werken met een doorgaande lijn met de basisschool, daarom streven wij er naar dat alle kinderen doorstromen naar de CBS Beatrix.